"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × 5 =

sixteen − one =

De ce iubim frișca? Pentru că ne alimentează tot felul de fantezii? Indiferent care ar fi răspunsul corect, un lucru e sigur: ne dă acea stare de bine pe care ne-o dorim. Dar pentru a ne bucura de gustul său senzațional, trebuie să știm să pregătim frișcă ca la carte. Iată care este cea mai bună rețetă franțuzească. De-a dreptul genială!

Mod de preparare

Pentru prepararea acesteia aveți nevoie de 50 ml smântână lichidă integral, 33% grăsime, 35 g zahăr. Puneți smântâna într-un vas rece, cel mai bine scos atunci din frigider. Adăugați zahărul și amestecați foarte bine, până ce observați că acesta se topește complet. Ulterior, amestecați cu mixerul până smântâna se va îngroșa și va căpăta acea consistență de frișcă mult dorită. Trebuie să știți că frișca este gata atunci nu mai cade nici o picătură de pe tel sau de pe brațul mixerului.

Trucuri pentru cea mai bună frișcă

Pentru a obține o frișcă ca cea pe care o prepară cofetarii din Franța trebuie să folosiți o smântănă grasă. Cea cu un conținut mic de grăsime e posibil să nu se întărească. Pentru ca frișca să fie cum trebuie, cu o jumătate de oră înainte de a începe prepararea, puneți la frigider recipientul în care veți bate smântâna, telul și evident smântâna. Cel mai indicat ar fi să le introduceți în congelator. Pentru un gust de savoare cu totul desăvârșit, după ce ați amestecat zahărul cu smântâna, puneți și câteva picături de esență de vanilie, migdale, lămâie și un praf de scorțișoară.

Share on Facebook
Email *